Konkursas “Miško draugas”

Lietuvos Respublikos Aplinkos ministerija inicijavo konkursą “Miško draugas”. Konkurso tikslas - išrinkti aktyviausius miškosaugos idėjas tarp mokyklų, gyvenviečių, bendruomenių propaguojančius jaunųjų miško bičiulių būrelius, apibendrinti geriausią patirtį ir skleisti ją kitų jaunųjų miško bičiulių būrelių, mokyklų, gamtos mylėtojų tarpe. Konkurso uždavinys - parodyti kaip ugdoma jaunųjų miško bičiulių saviraiška, patraukliai propaguojant miškosaugos idėjas. Taip pat buvo vertinami ir JMBB praktiniai darbai miške: medelių sodinimas, miško priežiūra ir kt.. 
Miežiškių JMB būrelis „Eiguliukai“ pateikė ataskaitą konkurso rengėjams apie įvykdytą veiklą šiais mokslo metais ir surinkę 289 vertinimo balus laimėjo ketvirtą vietą. Du aktyviausi būrelio nariai gavo pakvietimus į respublikinę jaunųjų miško bičiulių stovyklą „Mūsų žalioji vasara”, kuri vyks Giruliuose birželio 20 -26 dienomis.

 


Tikime, kad tai didelė paskata toliau plėsti jaunųjų miško bičiulių gretas, dažniau lankytis miške, mylėti gamtą, bei daryti gerus darbus visuomenei.