Šventė Pašilių stumbryne

Miežiškių pagrindinės mokyklos Jaunieji miško bičiuliai „lutučiukai“ rugsėjo 22 dieną buvo pakviesti į jau tradicija tapusi mažųjų stumbriukų vardų paskelbimo šventę Pašilių stumbryne.

Susirinkusieji sugalvojo ir užrašė daug vardų. Keturi vardai, suteikti stumbrų jaunikliams, kuriuos iš gausybės, burtų keliu ištraukė Valstybinių miškų urėdijos Panevėžio regioninio padalinio vadovas Giedrius Bronušas: Gilila, Gizmutis, Gilkė ir Gigas.

Šventės akcentu tapo didžiulis tortas varduvininkams – vaikai jį sudėliojo iš obuolių, morkų, cukrinių runkelių ir kitų daržovių, kurias stumbrai šlamštė su pasigardžiavimu.

Popietę būrelio nariai praleido gamtos apsuptyje, grožėjosi stumbrais ir jų jaunikliais, vaišinosi šilta girininko arbata, įgijo naujų žinių bei patyrė daug teigiamų emocijų.

Mokiniai išvykos metu taip pat aplankė Krekenavos lankytojų centrą ir  Varnakalnio miške esantį pėsčiųjų mokomąjį ,,Girinio taką‘‘.

 

Jaunieji miško bičiuliai kviečia visus dažniau aplankyti Pašilių stumbryną bei pasidomėti kaip auga naujųjų vardų mažieji savininkai. 

VIDEO

Apie mus