Akcija "Baltasis badas"


Žiema paukšteliams ir žvėreliams tikras išlikimo metas. Storas sniego patalas užkloja laukus ir miškus. Vargiai žvėreliai pasiekia užsnigtą žolę, sunkiai laupo medžių žievę ir graužia šakeles. O mažieji sparnuočiai neišgalėtų žiemoti, jei ne gerieji žmonės, kurie įrengia lesyklėles ir parūpina maisto.

Mūsų Miežiškių pagrindinėje mokykloje jau tapo tradicija organizuoti akciją „Baltasis badas“. JMB būrelių „Eiguliukai" ir „Lutučiukai“ nariai, padarė informacinį stendą, kur kvietė mokinius atnešti į mokyklą šieno, morkų, bulvių, kopūstų, burokų, duonos trupinių, sėklų, grūdų ar kruopų.

Sausio 14 dieną, mokiniai su gėrybėmis išsiruošė į Raguvos girininkijos miškus. Ten būrelio nariai susitiko su girininku Kęstučiu Žilinsku, girininko pavaduotoju Gediminu Garšva, bei eiguliu Artūru Rusilu. Mokiniai džiugiai vaikštinėjo po mišką, ieškodami tinkamos vietos daržovėms. Išslapstė savo dovanas visur: kas paliko morką po egle, kas – obuolį užmovė ant sausos šakos, kas – papuošė medelius šieneliu, pabėrė grūdus paukšteliams.

 

Mišką palikome laimingi, raudonais skruostais,  patenkinti išvyka. Džiugu, kad nors maža dalele galėjome prisidėti prie šio kilnaus tikslo.