Terrier eats Animation

Išvyka į Panevėžio miškų urėdijos medelyną-daigyną ir gyvūnų globos namus


Spalio 8 dieną Miežiškių pagrindinės mokyklos jaunųjų miško bičiulių sambūrio „Eiguliukai“ nariai kartu su būrelio vadove lankėsi Panevėžio miškų urėdijos medelyne - daigyne. Apie sunkų darbą, kol iš mažos sėklelės užauginamas medelis, mums pasakojo medelyno viršininkas Egidijus Kaluina.

Medelyno viršininkas mums aprodė patalpą, į kurią yra atvežami ir rūšiuojami augalų daigai. Netinkamus sodinimui-išmeta, o geresniuosius sudeda į maišus. Tuos maišus sudeda į didelį šaldytuvą, kuriame palaikoma reikiama drėgmė ir temperatūra, o pavasarį sodinukai parduodami net į Švediją, Vokietiją, Latviją, Lenkiją. Mokiniams aprodė, kaip atrodo sodinukų sodinimo mašinos, padargai.

Vėliau ėjome į medelyno šiltnamius ir apžiūrėjome pasodintus augalų daigus. Mokiniai bandė atpažinti medžius, klausinėjo, koks sodinukų amžius, kokių daugiausiai išauginama medelių. Sužinojome, kad užauginti medį-tai ištisas mokslas.

Baigę apsilankymą medelyne, padėkoję už dovanas- medelius, pėsčiomis ėjome į Gyvūnų globos namus, kurie yra visai netoli, Kaimiškio kaime. Tam apsilankymui iš anksto pasiruošėme, nupirkome gyvūnėliams maisto. Gyvūnų globos namuose dirba savanoriai. Jie prižiūri beglobius augintinius. Globos namai išsilaiko tik iš aukų-paramos. Globos namai yra vienkiemyje, tad šuniukus drąsiai galėjome pavedžioti.

Globos namų savanoriai sakė, kad vidutiniškai per vieną dieną jie vieną šunelį atiduoda, vieną priglaudžia. Iš tikrųjų apsilankymas buvo ne tik linksmas, bet ir liūdnas. Šuneliai maisto turi užtektinai, bet labiausiai jiems reikia laisvės ir mylinčių šeimininkų.

Monopoly dog 2 Animation