Akcija „Paukščiai grįžta namo“

Kovas - gamtos nubudimo, paukščių sugrįžimo metas. Belaukdami jų, Miežiškių pagrindinės mokyklos mokiniai girininko Kęstučio Žilinsko kvietimu, kovo 7 d., važiavo į mišką iškelti inkilų. Buvo malonu stebėti atbundančią gamtą, klausytis miško tylos.
Girininkas K. Žilinskas JMB būrelio „Eiguliukas“ nariams papasakojo, kaip reikia prižiūrėti inkiliukus. Girininko pavaduotojas Gediminas Garšva pamokė, kur ir kaip juos iškelti. Vaikai su džiaugsmu kėlė inkilus, bandė savarankiškai surasti kuo geresnę vietą naujiems paukščių namams.
Grįžome pavargę, bet laimingi, galvodami, kad greitai įkeltuose inkiluose apsigyvens paukščiai, džiugins savo giesmėmis, o naujuose paukščių namuose čiauškės maži jų palikuonys.
JMB vadovė Vaida Sarapienė

Kovo 7 d. mes su JMB būrelio vadove išvažiavome kabinti namelių paukšteliams. Mes nuvažiavome į mišką, o ten mūsų laukė miškininkai. Mums papasakojo, kaip reikia rūpintis paukščių nameliais. Reikia naujus pakabinti, o senus, bet dar gerus išvalyti, tam kad paukšteliai galėtų vėl ten gyventi. Miškininkai mus vedėsi į mišką, o kai priėjome tinkamą medį, tada pasiėmė storą dvišakę šaką, vieną galą įbedė į inkilo skylę ir pakabino inkilą ant medžio šakos. Taip iškabinome visus inkiliukus, nusifotografavome ir linksimį grįžome į mokyklą. 
Amandas Laužikas 5kl.

Mes su mokytoja važiavome į mišką, kad padovanotume paukšteliams naujus namus. Mes pirmąją inkilą iškėlėme prie kelio, kad važiuodami pro šalį į mokyklą visąlaik matytume. Tada dar vieną inkilą pakabinome į storą beržą, o kitus į kitus medžius. Inkilus pakabinome aukščiau, kad koks katinas neįlistų. 
Džiugu, kai pagalvoji, kiek ten užaugs paukštelių.
Artūras Dainys 5kl.

Pirmadienį, kovo 7d., su savo klase ir mokytoja važiavome į mišką. Inkiliukai buvo skirti varnėnams. Mus miškininkai pamokė, kaip reikia kelti inkiliukus. Reikėjo ilgos medžio šakos, ją nukirsti. Vieną šakos galą įbesti į inkilo skylę ir inkiliuką iškėlus pakabinti ant šakos. Reikia pasirinkti tinkamą medį: jeigu medžio kamienas plonas, inkilėlis judės į visas puses, o jei storas, bus tiesus ir nejudės. Svarbiausia inkilus reikia kelti nukreiptus į rytų, pietų pusę. 
Miške paukšteliai linksmai čiulbėjo, sveikino pavasarį. Inkiliukai buvo gražūs – tikri paukštelių namai. 
Urtė Dapkevičiūtė 5kl.

Mes su klase kovo 7d. važiavome į mišką kelti inkilėlių paukšteliams, kad jie turėtų kur gyventi. 
Inkilėlius padėjo kelti miškininkai. Mums parodė kokią šaką nusikirsti, kad galėtume iškelti inkiliuką. Sakė, kad turi būti dvišakė, tada nupjauti kitas šakas, kad geriau būtų kelti. Mes ieškojome medžių, kurie būtų stipresni ir storesni, kad geriau laikytųsi inkiliukas. 
Mums buvo labai smagu. Norėčiau dar kartą nuvažiuoti į mišką ir pažiūrėti kas juose gyvena. Už viską dėkojame miškininkams kurie mus pakvietė.
Gabrielė Venckūnaitė 5kl.