Akcija "Baltasis badas"

Sausis – pusiaužiemio mėnuo, kuris atskleidžia nuostabios žiemos grožį. Smarkiai pasninga, o sustiprėjus vėjams ir pūgos sukaukia. Paukščiams ir žvėrims ateina sunkios dienos: baigiasi maisto atsargos, nuraškytos miško uogos. Dėl šalčio ir sniego sunku surasti ėdesio. Miežiškių pagrindinės mokyklos Jaunųjų miško bičiulių būrelio „Eiguliukai" " ir „Lutučiukai“ nariai, skelbdami gerumo akciją „Baltasis badas" nusprendė padėti miško gyventojams. Sausio 12 dieną, mokiniai su gėrybėmis išsiruošė į Raguvos girininkijos miškus. Ten būrelio narius pasitiko girininko pavaduotojas Gediminas Garšva, eigulys Artūras Rusilas. 
 Jaunieji gamtos mylėtojai džiugiai vaikštinėjo po mišką, ieškodami tinkamos vietos daržovėms. Išslapstė savo dovanas visur: kas paliko morką po egle, kas – obuolį užmovė ant sausos šakos, kas –pabėrė grūdus paukšteliams. Šieną sukrovė į JMB būrelio nario Valentino su tėveliu padarytas ėdžias.
Palikę dovanas žvėreliams neskubėjo į namus: jie bandė atpažinti žvėrelių pėdas, džiaugėsi piešdami ant sniego, prie laužo kepdami dešreles diskutavo kas pirmieji pasivaišins atvežtomis gėrybėmis - zuikiai ar stirnos?
Grįžo mokiniai iš miško laimingi, pailsėję, raudonais skruostais, patenkinti išvyka ir džiaugėsi, kad padėjo žvėreliams lengviau ištverti šį sunkų metą.
Akcijos ir netradicinė veikla skatina mokinių norą pažinti gamtą, domėtis jos pokyčiais, suvokti veiklos prasmingumą, puoselėja sveikatos ir gyvenimo įgūdžius.