Stendas "Žemės dienai"

1971 m. Jungtinės Tautos oficialiai įteisino kovo 20-ąją kaip Pasaulinę Žemės dieną. Žemės dienai minėti buvo pasirinktas pavasario lygiadienis - laikas, kai dienos ir nakties ilgumas tampa vienodas visuose Žemės rutulio taškuose. Nuo 1992 m. Žemės dieną oficialiai įteisino ir Lietuvoje. Tai viena svarbiausių ir gražiausių aplinkosauginių švenčių. Žemės diena išreiškia viso pasaulio žmonių norą išsaugoti tai, kas visiems mums svarbiausia: švarų orą, vandenį, dirvožemį, gyvąją gamtą. Ši diena suvienija žmones bendram rūpesčiui dėl mūsų visų namų.

 

Miežiškių pagrindinės mokyklos JMB būrelio „Eiguliukai“ nariai paruošė stendą, kurį puošia mokinių rankytės su padėkomis ir pažadais žemei.

 

Mokykloje vyksta inkilų paroda, kuri mokykloje visus džiugins dar keletą dienų, o po to iškeliaus ir lauks savo sparnuotų gyventojų.

 

Išmokęs rūpintis žvėreliu ar paukščiu, toks vaikas galbūt nepuls laužti medelio ar tyčiotis iš savo bendraamžio. Gamta mus moko švelnumo. Meilė gamtai mus moko būti ir geresnius vieni kitiems.