Stendas "Gandrų diena"

Gandro diena (arba Gandrinės, Blovieščiai) – lietuvių šventė, švenčiama kovo 25 dieną, skirta paminėti baltųjų gandrų sugrįžtuves. Sakydavo, kad gandras grįždamas ant uodegos parneša kielę, kuri išspardo paskutinius žiemos ledus. Prasideda šiltasis metų pusmetis.

Baltasis gandras yra nacionalinis Lietuvos paukštis, kurių mūsų krašte priskaičiuojama apie 13 tūkstančių šeimų. Gandrus lietuviai nuo seno ginė ir saugojo. Gandras laikomas šventu paukščiu, kilusiu iš žmogaus, kuris neša laimę, gerovę. Jis galįs žmonių ligas paimti, nulakinti į neįžengiamas pelkes ir ten palikti. Tikėta, kad pirmą kartą pamatytas gandras gali daug nulemti visiems metams. Labai svarbu, kaip gandrą pirmąkart tais metais pamatysi. Jei pirmą kartą pamatai gandrą skrendantį – viskas puikiai ir sparčiai seksis. Jei pirmą kartą pamatai gandrą tupintį – viskas šiemet eisis iš lėto. Mokiniui skrendantis gandras — kad sėkmingai "perskris" į kitą klasę, stovintis — kad pasiliks toje pačioje klasėje antrus metus.

 JMB „Eiguliukai“ būrelio nariai mokykloje išleido informacinį stendą primindama, kad kovo 25-ąją Lietuvoje minima gandro diena. Pradinukai dailės pamokų metu piešė gandrus ir jais papuošė savo klasių stendus.

 

Jaunieji miško bičiuliai dar pernai dalyvavo, „Naisių vasaros“ organizuotame respublikiniame piešinių konkurse „Gandrus pasitinkant 2016“. Vaikai piešė mūsų kraštą ir jį puošiančius paukščius – gandrus. Darbus šiam konkursui darbus pateikė 20 mokinių. Džiaugiamės, kad mūsų darbas buvo pastebėtas ir įvertintas. Kiekvienas vaikas gavo dovanų knygą – Ilonos Ežerinytės „Šunojaus diena“.