Akcija "Baltasis badas"

   Balta žiema, spindinčios nuo šerkšno eglės, sniego pusnys vaikams suteikia daug džiaugsmingų akimirkų. Deja, žiemos dovanų visai nelaukia paukšteliai ir žvėreliai. Todėl Miežiškių pagrindinės mokyklos  JMB būrelio „Eiguliukai" nariai, skelbdami gerumo akciją „Baltasis badas" nusprendė padėti miško gyventojams. Kovo 5 dieną, mokiniai su gėrybėmis išsiruošė į Raguvos girininkijos miškus. Ten būrelio narius pasitiko girininkas Kęstutis Žilinskas, girininko pavaduotojas Gediminas Garšva, bei eigulys  Artūras Rusilas.  Mokiniai savo dovanas sukrovė į JMB būrelio nario Valentino su tėveliu padarytas ėdžias.

Palikę dovanas žvėreliams neskubėjo į namus: jie bandė atpažinti žvėrelių pėdas, džiaugėsi būdami kartu, diskutavo kas pirmieji pasivaišins atvežtomis gėrybėmis - zuikiai ar stirnos?

   Grįžo mokiniai iš miško laimingi, pailsėję, raudonais skruostais, patenkinti išvyka ir džiaugėsi, kad padėjo žvėreliams lengviau ištverti šį sunkų metą.

 

Akcijos ir netradicinė veikla skatina mokinių norą pažinti gamtą, domėtis jos pokyčiais, suvokti veiklos prasmingumą, puoselėja sveikatos ir gyvenimo įgūdžius.