Tarptautinė mokslinė-teorinė konferencija „GAMTAMOKSLINIS UGDYMAS XXI a. MOKYKLOJE“

Miežiškių pagrindinės mokyklos mokytojos ir mokiniai vasario 22 dieną dalyvavo Panevėžio Beržų progimnazijoje, kurioje vyko tarptautinė mokslinė-teorinė konferencijoje „Gamtamokslinis ugdymas XXI a. mokykloje“. Ši mokykla yra tarptautinio Aplinkosauginio švietimo fondo programos, skirtos mokykloms, dalyvė. Jai suteikta net dvylika Žaliosios vėliavos apdovanojimų - tai aukščiausias tarptautinis apdovanojimas už gamtosauginę veiklą.

Konferencijos dalyviai iš Lietuvos ir Latvijos dalinosi metodine patirtimi kaip ugdyti palankų aplinkai gyvenimo būdą, kaip formuoti vertybines nuostatas mokykloje ir darželyje, teikiant ekologijos ir aplinkosaugos žinių, plėtojant šios srities mokinių gebėjimus ir įgūdžius.

Mūsų mokyklos šeštos klasės mokinės JMB narės Austėja Vėžytė ir Gabija Kulbytė  ir JMB vadovė – mokytoja Vaida Sarapienė taip pat pristatė savo pranešimą „Jaunųjų miško bičiulių (JMB) sambūris“, kuriame papasakojo apie Miežiškių pagrindinės mokyklos JMB būrelio veiklą.

Konferencijoje pranešimus apie gamtosauginį ugdymą skaitė ne tik mokytojai ir mokiniai, bet svečiai. Savo įžvalgomis dalinosi: Remigijus Lapinskas – Pasaulio bioenergetikos asociacijos prezidentas, „Žaliosios politikos institutas“ prezidentas, Selemonas Paltanavičius -Lietuvos prozininkas gamtininkas, fotografas, aplinkosaugininkas, radijo laidų vedėjas, Marius Čepulis - ornitologas, gamtos fotografas, Andrė Balžekienė – rašytoja, žurnalistė, Knygos „Tučių šeima gamtinėja“ autorė.

 

Šiuolaikinio mokytojo pagrindinis uždavinys yra lavinti mokinių gebėjimus kritiškai ir kūrybiškai mąstyti, parodyti glaudų gamtos ir žmogaus ryšį, supančio pasaulio vaizdą.