Akcija ,,Už vieną trupinėlį čiulbėsiu visą vasarėlę“

Atėjo žiema. Turime pagalvoti apie savo mažuosius bičiulius – paukščius.

Miežiškių pagrindinės mokyklos JMB nariai dalyvauja Panevėžio gamtos mokyklos projekte „Už vieną trupinėlį čiulbėsiu visą vasarėlę“. Jaunieji miško bičiuliai aktyviai įsijungė į gamtosauginę veiklą.

Jaunieji gamtos mylėtojai būrelio metu sužinojo, kokie paukščiai lieka žiemoti Lietuvoje, pamatė ne tik jų nuotraukas, bet ir išgirdo paukščių balsus. Mokytoja papasakojo kokiu maistu lesinami paukšteliai. Paukščių lesalas turi būti kuo natūralesnis, nesupelijęs ir nesugedęs, nekonservuotas ir nesūdytas. Parodė, kokias lesyklėles galima pasigaminti patiems. Mokiniai pamatė daug įvairių lesyklėlių pavyzdžių, kurios nustebino ir paprastumu, ir originalumu.  Vaikai sužinojo, kad lesyklėlė - didelė pagalba žiemojantiems paukščiams, tačiau tai kartu yra ir pažadas, kad rūpintis jais reikės iki pavasario. Tai pirma ir svarbiausioji gamtos mylėtojo taisyklė.

O tada mokiniai ir mokytoja ėmėsi veiklos. Mokyklos stende pakabino informacinius stendus „Žiemojantys paukščiai“ ir ,,Kaip pasigaminti lesyklėlę ir taisyklingai lesinti paukštelius“. Gamino ir kabino lesyklėles prie mokyklos ir namuose. Lesindami paukštelius išsiaiškino, kad didžiausias paukštelių skanėstas – saulėgrąžų sėklos.

 

Paukštelių lesinimas yra nauda ne tik paukščiams, bet ir vaikams – juk labai įdomu stebėti besivaišinančius paukščius. Būtent tada galima daug apie juos sužinoti, pamatyti iš labai arti ir net nufotografuoti.